משחק:08-10-1955 מכבי תל אביב נגד הפועל כפר סבא - ליגה לאומית
מתוך מכביפדיה
תאריך ושעה: 8 באוקטובר 1955 (13:30)
מסגרת: ליגה לאומית, מחזור 25 (1955)
אצטדיון: אצטדיון באסה (בית)
צופים: 5,000
עוזרי שופט: גולדשטייןמרין
  אדמונד שמילוביץ
הרכב:
טוביאש
צחובל
דומב
בולמן
 Football event scorepenalty.png
אברוצקי
רץ
שטרסבורג
סדובסקי
זיגמונד מורביץ
יעקב קסורלה
 Football event goalkeeper.png
ספסל:
סיכום משחק
שבוע לאחר ההפסד שהוריד את מכבי למקום השני, מכבי מארחת את כפר סבא למשחק שכל תוצאה מלבד ניצחון עלולה לסתום את הגולל על סיפור האליפות, וזאת כאשר גלזר מורחק.

מכבי פתחה את המשחק כמי שבאה לטרוף את יריבתה וכבר בדקה ה-14 זכתה בפנדל, אך רזניק בועט את הכדור החוצה. לאחר החמצת הפנדל נדבקה מכבי בחולשתה של כפר סבא ולמרות שהגיעה למספר הזדמנויות, הציגה כדורגל שאינו מתאים לרמתה.
פתיחת המחצית השניה הייתה שייכת לכפר סבא, בדקה ה-57 מוכשל חיים גלזר ברחבה ובולמן כובש את הפנדל, 1:0 כפר סבא. דקה לאחר מכן מתקוטט מרימוביץ' עם מורביץ ומורחק מן המגרש. לשמחת מכבי, רץ נפצע ומותיר את קבוצתו בעשרה שחקנים גם כן. בדקה ה-74 בעיטה חופשית של שניאור מגיעה לרזניק שמצליח לכבוש את שער השוויון. השעון החל ללחוץ וחצי דקה לשריקת הסיום מנצל סטודינסקי שמיטת כדור של קסורלה וקובע מהפך, 2:1 למכבי.

למרות הניצחון, גם הפועל פתח תקווה מנצחת, ובמחזור הסיום רק ניצחון מכבי והפסד של היריבה יכול להוביל למהפך בראשות הטבלה.
טבלת הליגה לאחר המחזור
טבלת ליגה לאחר מחזור 25 עונת 1954-55.jpg
עיתונות ומדיה
עיתונות: