משחק:21-03-1959 מכבי תל אביב נגד מכבי חיפה - ליגה לאומית
מתוך מכביפדיה
תאריך ושעה: 21 במרץ 1959 (15:30)
מסגרת: ליגה לאומית, מחזור 15 (1958/59)
אצטדיון: אצטדיון באסה (בית)
צופים: 15,000
  אריה קוך
הרכב:
ישעיהו הלד
אהרון אמר
יונתן הרדי
יצחק שפירא
אשר עלמני
אברהם מנצל
אלון ישעיהו
מרדכי מרטין
שלום ואנו
ספסל:
סיכום משחק
מכבי מגיעה אל היישורת האחרונה של עונת 1958/59 כשהיא בפורמה טובה, לאחר סדרת ניצחונות על הפועל תל אביב, מכבי פתח תקווה, בית"ר תל אביב ומכבי נתניה. מכבי חיפה, המצויה בראש הטבלה, מתארחת למשחק שעשוי לקבוע את זהות האלופה.

עשרים הדקות הראשונות של המשחק התאפיינו באגרסיביות מצד שתי הקבוצות, אך ללא אירועים מסוכנים ליד השער. המפנה הגיע בדקה ה-22, דאבל פס של רפי לוי ושייע גלזר מסתיים כשרפי לוי נותר פנוי מול השער והוא מדייק בבעיטתו, 0:1 לזכות מכבי. דקה חולפת והיתרון מוכפל! שוב גלזר מבשל, והפעם יוסף גולדשטיין בבעיטת וולה מרעיד את הרשת, 0:2 לזכות מכבי! החיפנים התעוררו והחלו ללחוץ, אך לא השכילו להפוך את התקפותיהם לשער.
גם במחצית השנייה היו האורחים עם ידם על העליונה, אך רק בדקה ה-63 הצליחו למצוא את הרשת, לאחר שכדור שיפשף את ידו של יונה פוקס ברחבה והשופט פסק לפנדל, זכריה בן צבי דייק, והתוצאה היא 1:2. המשך המשחק היה שקול, אך לא נרשמו בו שערים ומכבי מנצחת את ההתמודדות החשובה.

בעקבות הניצחון טיפסה מכבי למקום הראשון, בו היא נמצאת בשוויון נקודות עם הפועל פתח תקווה, אך יחס שערים טוב יותר מציב אותה ראשונה.
טבלת הליגה לאחר המחזור
טבלת ליגה לאחר מחזור 15 עונת 1958-59.jpg
עיתונות ומדיה
עיתונות: