משחק:31-03-1951 מכבי תל אביב נגד בית"ר תל אביב - גביע יד לעשרה
מתוך מכביפדיה
תאריך ושעה: 31 במרץ 1951 (15:30)
מסגרת: גביע יד לעשרה, שלב הבתים - מחזור 6 (1950/51)
אצטדיון: אצטדיון המכביה (בית)
צופים: 4000
שופט: ישצ'מסקי
2 - 2
Football event redcard.png 85' יצחק גמבש
Football event goal.png 30' ניסים אלמליח
Football event goal.png 10' ארנסט וורמש
הרכב:
יצחק גמבש
 Football event redcard.png
ניסים אלמליח
 Football event goal.png
ארנסט וורמש
 Football event goal.png
ש. ליכטנשטיין
דולה
ישראלוב
נחום שכינוק
יעקב גמבש
יום-טוב
לוניה
מזרחי
 Football event goalkeeper.png
ספסל:
סיכום משחק
שלב הבתים של גביע העשרה מגיע לסיומו במשחק חסר משמעות עבור מכבי, מנגד, קבוצת בית"ר תל אביב תסתפק בתיקו כדי להבטיח את עלייתה לסיבוב הגמר.

כבר בדקה העשירית עולה בית"ר ליתרון לאחר שבנדורסקי הודף כדור חופשי לראשו של וורמש, אשר ממשיך בנגיחה לתוך הרשת. דקות ספורות לאחר מכן נפסל שער של דוב וייס לאחר שהשופט מתחרט על קביעתו כי השער חוקי בלחץ שחקני בית"ר. בהמשך המחצית מעלה אלמליח את בית"ר ליתרון 2:0.

במחצית השניה התעוררו שחקני מכבי והחלו להפעיל מכבש על שערו של מזרחי, דבר שבא לידי ביטוי בשערים של פוקס וסטודינסקי. מכבי המשיכה ללחוץ, אך לאחר שפסק השופט כדור חופשי לזכות בית"ר במחצית המגרש, התעוררו דין ודברים בין יצחק גמבש ובין השופט בדבר מיקום הבעיטה. השופט שלח את גמבש מחוץ למגרש, אך משזה סירב לרדת מכר הדשא, הופסק המשחק לקול מחאת הקהל.
עיתונות ומדיה
עיתונות: