גביע המדינה:
עשור שלם מפריד בין עונת 1986/87 לעונה האחרונה בה זכתה הקבוצה בגביע, עונת 1976/77 הזכורה לטוב. בעונה הקודמת הגיעו שחקניו של שמעון שנהר אל חצי הגמר, שם הודחו הפסד לבית"ר ירושלים.
המסע להשבת התואר מתחיל בסיבוב ח' מול בית"ר רמלה מתחתית הליגה השנייה. למרות ההגרלה הקלה, מכבי התקשתה. רמלה עלו ליתרון לאחר פנדל בדקה ה-22, ובני טבק איבד הזדמנות לקבוע שוויון כשהחטיא פנדל. בדקה ה-63 חיים גולדברג ניצל כדור רוחב של אלון נתן וקבע 1:1. המשחק נכנס להארכה, ובדקה האחרונה רמלה היו קרובים להפתיע, אך עצירה נפלאה של בוני גינצבורג קבעה שוויון ומשחק חוזר. כעבור שלושה ימים נפגשו הקבוצות למשחק נוסף, הפעם הצהובים שלטו מן הפתיחה ושערים של מיקי כהן ואלי דריקס (10' ו-77' בהתאמה) הובילו לניצחון. שלוש דקות לסיום מאיר בלושטיין צימק והתוצאה היא 1:2 בסיום.
שמינית הגמר זימנה למכבי דרבי לוהט מול 18 אלף אוהדים. בדקה ה-19 עלתה מכבי ליתרון לאחר שער עצמי של יוסי זאנה. בדקה ה-59 כבש משה סיני בפנדל ואיזן את התוצאה, אך ארבע דקות מאוחר יותר הגיע תורו של דוד אזולאי לכבוש בפנדל ולהחזיר את היתרון לצהובים. המשחק נגמר בתוצאה 1:2 ומכבי מעפילה לרבע הגמר.
בשלב רבע הגמר נקבעה התמודדות מול מכבי יפו, שעתידה לרדת ליגה בסוף העונה. ההצגה של משה גריאני התחילה בדקה ה-20, שניצל מסירה מדוייקת של אלי דריקס כדי להבקיע את שערו הראשון. שש דקות בלבד חלפו ושוב גריאני מבקיע, הפעם מבישול של אלון נתן, 0:2 למכבי תל אביב. בדקה ה-37 היה זה עפר דגמי שהחזיר את היפואים לתמונת המשחק, אך כבר בדקה ה-59 השלים גריאני שלושער נפלא, מבישול נוסף של דריקס, 1:3 צהוב וכרטיס לחצי הגמר.
בחצי הגמר פגשו חניכיו של שמעון שנהר את בית"ר ירושלים, אותה קבוצה שהדיחה את מכבי בחצי הגמר בעונה הקודמת. 40 אלף צופים גדשו את אצטדיון רמת גן לחזות במפגש הענקיות. 25 דקות מן הפתיחה מיקי כהן מיישר כדור רוחב אל דריקס שמול רשת חשופה קובע 0:1. עם פתיחת המחצית השנייה מבצע אלון נתן פריצה נהדרת ממחצית המגרש, עוקף את יוסי מזרחי וקובע 0:2 גדול! המשחק התחמם והדשא דמה לשדה קרב, אך עם שריקת הסיום נקבע - מכבי מעפילה לגמר הגביע!
כדי להשלים את הזכייה בגביע המדינה ולשבור בצורת בת עשור, נדרשה מכבי לעבור משוכה אחת אחרונה - מכבי חיפה, שרק שנתיים קודם לכן זכתה באליפות. 15 אלף הצופים ראו את המחצית הראשונה מסתיימת בלא שערים. המחצית השניה, לעומת זאת, נפתחה בסערה. תשע דקות מפתיחתה הכניע גריאני את אבי רן ז"ל וקבע 0:1 צהוב. תשע דקות חולפות והפעם זה הוא ארמלי שקובע שוויון. שוב תשע דקות חולפות, שוב שער, והפעם זה הוא אלי דריקס שמנצל בישול שני במספר של ארז לולו, הצהובים מובילים 1:2 בדקה ה-72. היתרון נשבר בשנית כשחמש דקות לשריקה קבע סלקטר שוויון נוסף ושלח את המשחק להארכה.
ההארכה הראשונה הייתה רעה מאוד למכבי. חיפה עלו ליתרון בדקה ה-101, ולצהובים נותרו 19 דקות כדי להבקיע שער מאזן, ובדקה ה-113 זה סוף סוף קרה. הרגע הגדול של המשחק הגיע כשחי קרייס מוסר נהדר עם הראש לאלי דריקס, אשר סמוך לנק' הפנדל מתעופף וקובע במספרת 3:3 גדול! המשחק נשלח לפנדלים.
המכבים פתחו טוב את התמודדות הפנדלים ועלו ליתרון 0:2, אך מיקי כהן לא מצליח להכניע את אבי רן בבעיטה השלישית והפער מצטמצם. ניר קלינגר הצליח להבקיע את הבעיטה החמישית של חיפה, והתוצאה בפנדלים היא 3:3 כשבני טבק המנוסה ניגש לבעוט, שולח את השוער לפינה אחת ואת הכדור לפינה הנגדית וקובע ניצחון ענק בצהוב! הגביע חוזר למכבי לאחר עשור שחון!
הייתה זו הזכייה ה-16 בגביע של מכבי