עונת 1995/96: הבדלים בין גרסאות בדף
מתוך מכביפדיה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:
|סיכום העונה=בתחילת [[עונת 1995/96]], עמדה [[ליגת העל|אלופת המדינה]] ל[[עונת 1994/95]], [[מכבי תל אביב]], כפסע לפני השתתפות היסטורית ב[[ליגת האלופות]] של אירופה. הקבוצה הוגרלה ב[[ליגת האלופות|מוקדמות ליגת האלופות]]מול אלופת שוויץ, [[גראסהופרס]].
|סיכום העונה=בתחילת [[עונת 1995/96]], עמדה [[ליגת העל|אלופת המדינה]] ל[[עונת 1994/95]], [[מכבי תל אביב]], כפסע לפני השתתפות היסטורית ב[[ליגת האלופות]] של אירופה. הקבוצה הוגרלה ב[[ליגת האלופות|מוקדמות ליגת האלופות]]מול אלופת שוויץ, [[גראסהופרס]].


המשחק הראשון נערך ב[[אצטדיון הארדטורם]] שבציריך. לאחר מחצית ראשונה חלשה, המשחק נפתח הדקה ה-49 כאשר [[מוראט יאקין]] בעט כדור סתמי שפגע ב[[עלי איברהים]], הועה את [[אובארוב]] וחדר לרשת - 0-1 למארחים. התשובה של מכבי הגיעה כבר אחרי 5 דקות כאשר [[זוהר]] מסר ל[[קשנצב]] שעבר את הבלם, ומול השוער בעט פנימה שער שוויון - [[משחק: 09-08-1995 גראסהופרס נגד מכבי תל אביב - ליגת האלופות|1-1]]. הצהובים הגיעו בהמשך למספר הזדמנויות שיכלו לקבוע מהפך אך בעיטה חופשית של [[זוהר]], מבצע של [[נמני]] ומצב אחד על אחד של [[דריקס]] נבלמו על ידי השוער השוויצרי.


משחק 1 - המשחק הראשון נערך ב[[אצטדיון הארדטורם]] שבציריך. לאחר מחצית ראשונה חלשה, המשחק נפתח הדקה ה-49 כאשר [[מוראט יאקין]] בעט כדור סתמי שפגע ב[[עלי איברהים]], הועה את [[אובארוב]] וחדר לרשת - 0-1 למארחים. התשובה של מכבי הגיעה כבר אחרי 5 דקות כאשר [[זוהר]] מסר ל[[קשנצב]] שעבר את הבלם, ומול השוער בעט פנימה שער שוויון - [[משחק: 09-08-1995 גראסהופרס נגד מכבי תל אביב - ליגת האלופות|1-1]]. הצהובים הגיעו בהמשך למספר הזדמנויות שיכלו לקבוע מהפך אך בעיטה חופשית של [[זוהר]], מבצע של [[נמני]] ומצב אחד על אחד של [[דריקס]] נבלמו על ידי השוער השוויצרי.


שבועיים לאחר שובה של הקבוצה ממשחק החוץ עם תוצאה מצוינת, 1-1, (אפילו תיקו מאופס ביתי יספיק לצהובים), 14,000 צהובים מילאו את [[בלומפילד]] בתקווה לחגוג העפלה היסטורית לליגה הטובה בעולם.  
 
משחק 2 - שבועיים לאחר שובה של הקבוצה ממשחק החוץ עם תוצאה מצוינת, 1-1, (אפילו תיקו מאופס ביתי יספיק לצהובים), 14,000 צהובים מילאו את [[בלומפילד]] בתקווה לחגוג העפלה היסטורית לליגה הטובה בעולם.  


4 דקות מהפתיחה, ביצע המגן [[יעקב הלל]] עבירה סמוך לרחבת ה-16 אלכסונית מצד שמאל. בעיטת הכדור חופשי של [[אלכסנדר קומיסאטי]] עברה מתחת לחומה ומתחת לבטנו של [[שורה אובארוב]] ונכנסה לרשת - [[משחק: 23-08-1995 מכבי תל אביב נגד גראסהופרס - ליגת האלופות|1-0]] לאורחים. עוד בתוך המחצית הראשונה, [[זוהר]] הכניס כדור ל[[קלינגר]] ברחבה שנותר חופשי מול השוער אך הקפטן בעט על גופו של השוער השוויצרי. עד הסיום לא נרשמו הזדמנויות טובות יותר לצהובים שלא הצליחו להשוות והודחו אחרי הפסד ביתי מאכזב ו-2-1 בסיכום 2 המשחקים.
4 דקות מהפתיחה, ביצע המגן [[יעקב הלל]] עבירה סמוך לרחבת ה-16 אלכסונית מצד שמאל. בעיטת הכדור חופשי של [[אלכסנדר קומיסאטי]] עברה מתחת לחומה ומתחת לבטנו של [[שורה אובארוב]] ונכנסה לרשת - [[משחק: 23-08-1995 מכבי תל אביב נגד גראסהופרס - ליגת האלופות|1-0]] לאורחים. עוד בתוך המחצית הראשונה, [[זוהר]] הכניס כדור ל[[קלינגר]] ברחבה שנותר חופשי מול השוער אך הקפטן בעט על גופו של השוער השוויצרי. עד הסיום לא נרשמו הזדמנויות טובות יותר לצהובים שלא הצליחו להשוות והודחו אחרי הפסד ביתי מאכזב ו-2-1 בסיכום 2 המשחקים.
שורה 64: שורה 65:




במחזורים הבאים התאוששה הקבוצה עם רצף של 6 ניצחונות שהשלימו מאזן מדהים של 9 ניצחונות ב-10 המחזורים הראשונים:  
'''במחזורים הבאים התאוששה הקבוצה עם רצף של 6 ניצחונות שהשלימו מאזן מדהים של 9 ניצחונות ב-10 המחזורים הראשונים:'''




מחזור 5 - שבועיים לאחר אירועי [[קריית אליעזר]], אירחה [[מכבי ת"א]] ב[[בלומפילד]] את [[הפועל כפ"ס]] ללא [[אבי נמני]] ו[[איציק זוהר]] המורחקים. בדקה ה-25, הבלם [[אמיר שלח]], שעלה לשחק כמגן, הגביה כדור ומצא את הקפטן, [[ניר קלינגר]] שעלה לשחק חולה, חופשי ברחבה - [[קלינגר]] בעט לרשת הגבוהה למרכז השער - 0-1 למכבי. כעבור 5 דקות, בישול שני ל[[אמיר שלח]] ששוב הגביה כדור לרחבה והפעם הקפטן השני, [[אלי דריקס]], נגח פנימה לחיבורים - 0-2. 4 שנים חלפו מאז צמד הבישולים האחרון של [[שלח]] בהצגה ב[[טדי]] מול [[הפועל ירושלים]], [[משחק: 08-02-1992 הפועל ירושלים נגד מכבי תל אביב - ליגה לאומית|5-0]] בעונת האליפות, [[עונת 1991/92|1991/92]]. בדקה ה-39, נמשך הבליץ של הצהובים, כאשר [[נועם שוהם]] הגביה כדור לרחבה ל[[דריקס]] שהוריד בראש ל[[יבגני קשנצב]] שנגח מקרוב - 0-3 למכבי. כרגיל, במפגשי הקבוצות בשנות ה-90, [[מוטי יברבוים]] היה חתום על השער המצמק של כפר סבא, בדקה ה-41 כשכבש מקרוב מול [[אובארוב]] וקבע את התוצאה - [[משחק: 14-10-1995 מכבי תל אביב נגד הפועל כפר סבא - ליגה לאומית|1-3]]. בעקבות ניצחונותיהן של [[מכבי חיפה]] (0-2 על [[עירוני ראשל"צ]]) ו[[הפועל ת"א]] (1-0 על [[צפרירים חולון]]) ותוצאות התיקו של [[בית"ר ירושלים]] (1-1 עם [[הפועל באר שבע]]) ו[[הפועל חיפה]] (3-3 עם [[בני יהודה]]), צמצמה מכבי את הפער מהפסגה לנקודה אחת והעפילה למקום ה-3:
מחזור 5 - שבועיים לאחר אירועי [[קריית אליעזר]], אירחה [[מכבי ת"א]] ב[[בלומפילד]] את [[הפועל כפ"ס]] ללא [[אבי נמני]] ו[[איציק זוהר]] המורחקים. בדקה ה-25, הבלם [[אמיר שלח]], שעלה לשחק כמגן, הגביה כדור ומצא את הקפטן, [[ניר קלינגר]] שעלה לשחק חולה, חופשי ברחבה - [[קלינגר]] בעט לרשת הגבוהה למרכז השער - 0-1 למכבי. כעבור 5 דקות, בישול שני ל[[אמיר שלח]] ששוב הגביה כדור לרחבה והפעם הקפטן השני, [[אלי דריקס]], נגח פנימה לחיבורים - 0-2. '''4 שנים חלפו מאז צמד הבישולים האחרון של [[שלח]] בהצגה ב[[טדי]] מול [[הפועל ירושלים]], [[משחק: 08-02-1992 הפועל ירושלים נגד מכבי תל אביב - ליגה לאומית|5-0]] בעונת האליפות, [[עונת 1991/92|1991/92]]'''. בדקה ה-39, נמשך הבליץ של הצהובים, כאשר [[נועם שוהם]] הגביה כדור לרחבה ל[[דריקס]] שהוריד בראש ל[[יבגני קשנצב]] שנגח מקרוב - 0-3 למכבי. '''כרגיל, במפגשי הקבוצות בשנות ה-90, [[מוטי יברבוים]] היה חתום על השער המצמק של כפר סבא''', בדקה ה-41 כשכבש מקרוב מול [[אובארוב]] וקבע את התוצאה - [[משחק: 14-10-1995 מכבי תל אביב נגד הפועל כפר סבא - ליגה לאומית|1-3]]. בעקבות ניצחונותיהן של [[מכבי חיפה]] (0-2 על [[עירוני ראשל"צ]]) ו[[הפועל ת"א]] (1-0 על [[צפרירים חולון]]) ותוצאות התיקו של [[בית"ר ירושלים]] (1-1 עם [[הפועל באר שבע]]) ו[[הפועל חיפה]] (3-3 עם [[בני יהודה]]), צמצמה מכבי את הפער מהפסגה לנקודה אחת והעפילה למקום ה-3:
{{מיני טבלת ליגה|
{{מיני טבלת ליגה|
|קבוצה 1=מכבי חיפה
|קבוצה 1=מכבי חיפה

גרסה מ־20:59, 17 בינואר 2022

תבנית:עונה

מולטימדיה

קלטת האליפות המלאה