משחק:26-04-1958 מכבי תל אביב נגד בית"ר תל אביב - ליגה לאומית
מתוך מכביפדיה
תאריך ושעה: 26 באפריל 1958 (15:45)
מסגרת: ליגה לאומית, מחזור 19 (1957/58)
אצטדיון: אצטדיון באסה (בית)
צופים: 12,000
סיכום משחק
הניצחון 2:0 על מכבי חיפה שמר את מכבי דבוקה להפועל פתח תקווה בפסגה, אך הקבוצה נותרה במקום השני. המשחק הקודם מול בית"ר תל אביב נגמר בתוצאה 8:1, כך שגם במחזור הזה צפוי לקבוצה ניצחון קל, לעיניי 12,000 יושבי אצטדיון באסה.

תחילת המשחק לא הצביעה השטף הצפוי, רפי לוי החמיץ ורזניק נדרש לפריצה של אלמליח. בדקה ה-13 החל המפנה, כשבעיטה של ישראלי נהדפה לרגלי רפי לוי והאחרון כבש, 1:0 מכבי. פחות מ-60 שניות חלפו וגולדשטיין מנצל מיקום רע של שוער בית"ר כדי לבעוט לקורה ופנימה, 2:0 מכבי! בדקה ה-22 זה הוא פלשל שמגדיל את היתרון, 3:0 מכבי, וזו גם תוצאת המחצית.
דקה מפתיחת המחצית השנייה שוב הוחזר הכדור למרכז המגרש, כששייע גלזר שולח מצויין את גולדשטיין שכובש, 4:0 מכבי. בדקה ה-73 רפי לוי מעלה את התוצאה ל-5:0 לאחר כדור קרן של ישראלי. בין הדקות ה-75 ל-83 ניסתה בית"ר לשחזר את ההישג מהסיבוב הקודם ולהבקיע שער, אך לא הצליחה לסכן במיוחד את בנדורי. תוצאת המשחק נקבעה לאחר שגלזר עבר את המגן שלו ומסר מצויין לרפי לוי שהכניע את שוער בית"ר, 6:0 גדול למכבי!

בעקבות ניצחון מכבי, ולאחר הפסד של הפועל פתח תקווה - מהפך בצמרת! מכבי חוזרת לפסגה!
טבלת הליגה לאחר המחזור
טבלת ליגה לאחר מחזור 19 עונת 1957-58.jpg
עיתונות ומדיה
עיתונות: