קרוב לחצי שנה חלפה מאז ההפסד 2:0 להפועל פתח תקווה בחצי גמר גביע המדינה של עונת 1956/57. הפסד זה חתם עונה ראשונה של מכבי מאז קום המדינה שבה לא זכתה בשום תואר. חצי שנה שבה התחלף מאמן הקבוצה, ג'רי בית הלוי ביוסף טסלר, יוסף גולדשטיין חזר לסגל, בעוד צבי סטודינסקי ויוסף מרימוביץ' פינו את מקומם. פתיחת העונה, שנקבעה לאוקטובר, נדחתה עד לתחילת דצמבר, וגם משהחל חודש דצמבר, נדחה משחק הפתיחה של מכבי בעקבות גשמים עזים, כך יצא שב-14 בדצמבר יצאו לדרך חניכיו של יוסף טסלר במסע להשבת הצלחת הביתה.
ליגה לאומית:
מכבי השתלטה על פסגת הטבלה במהירות, כשכבר במחזור השלישי (נזכיר - משחק המחזור הראשון נדחה), לאחר ניצחון על מכבי יפו וניצחון על הפועל רמת גן הייתה היחידה לצד הפועל חיפה לצבור שני נצחונות.
במחזור הרביעי התארחה הקבוצה לדברי הראשון לעונה, אך המשחק נגמר בתיקו 0:0, ולמרות זאת - מכבי המשיכה להוליך את הטבלה.
בעוד ההתקפה התייצה וכבשה רביעייה נגד הפועל כפר סבא ושלישייה מול מכבי נתניה, ההגנה ספגה שער בכל משחק, וכך גם במחזור השביעי, אז הגיע התיקו השני לעונה, 1:1 מול מכבי חיפה המתחקת.
ניתן להבחין בדפוס החוזר של 2 ניצחונות ואחריהם תיקו, וכך היה גם הפעם - לאחר ניצחון 8:1 גדול על בית"ר תל אביב ו-ניצחון 5:0 על מכבי פתח תקווה, הגיע תיקו 2:2 מול הפועל חיפה.
ניצחון 1:0 על הפועל ירושלים שמר יתרון נק' על היריבה המרכזית - הפועל פתח תקווה, רגע לפני צמד המשחקים המסקרן מולה, שנערכו בצמוד בעקבות דחיית המשחק הראשון בעקבות גשמים. צמד המשחקים לא התעלה לרמה גבוהה ושניהם נגמרו בתיקו 0:0, דבר שסייע למכבי חיפה להצמד לפסגה, ובתום הסיבוב הראשון מאבק האליפות כלל שלוש קבוצות.
בדומה לפתיחת הליגה, גם הפעם ניצחו הצהובים את מכבי יפו ו-הפועל רמת גן, ושוב - תיקו 0:0 עם הפועל תל אביב עצר את הרצף.
מסיכת התיקוים נמשכה עם תיקו 3:3 מול הפועל כפר סבא ותיקו 0:0 מול מכבי נתניה שקבע מהפך בפסגה - הפועל פתח תקווה עולה לראשות הליגה 5 מחזורים לסיום.
חניכיו של טסלר לא נשברו ולאחר ניצחון 6:0 על בית"ר תל אביב חזרה הקבוצה לפסגה.
במחזור ה-20 הפכה צמרת הליגה לרותחת במיוחד, כשפתח תקווה ניצלה תיקו 1:1 של מכבי כדי להשתוות במס' הנקודות.
שני מחזורים לסיום אירחה מכבי את הפועל חיפה, ולאחר שעלתה ליתרון כבר בדקה השניה מרגליו של שייע גלזר, ניצחה 2:0 ופתחה פער של נקודה בפסגה, כך שבמחזור הסיום הכל היה תלוי רק בה.
מכבי יצאה למגרש קטמון כשהיא בלתי מנוצחת בליגה, אולם היא חייבת לנצח כדי להחזיר את כתר האליפות הביתה. הדקות נקפו והשעון אזל, בדקה ה-81 הצילה הקורה את מכבי מספיגה, ואז, בדקה ה-87 העביר רפי לוי כדור לגלזר שחלף על פני שני שחקנים והבקיע את שער האליפות!
גביע המדינה:
כחודש לאחר סיומה של הליגה, יצאה מכבי למסעה בגביע המדינה, החל מסיבוב ו' מול מכבי בת ים, אלופת ליגה ג'. מכבי כמובן עלתה בהרכב משני וניצחה 2:0.
בשמינית הגמר התקיים הדרבי השלישי לעונה, לאחר שתי תוצאות 0:0, הפעם כבש יוסף גולדשטיין את השער הבודד במפגשים בין הקבוצות והעניק לקבוצה את הכרטיס לרבע הגמר.
ברבע הגמר חיכתה למכבי לא אחרת מאשר הפועל פתח תקווה, היריבה לצמרת, ומי שסיימה גם היא את שני מפגשיה הקודמים עם מכבי בתיקו 0:0. בדקה ה-25 הכניע אמנון אהרונסקינד את יעקב ויסוקר, ואף שבכדורגל נהוג לשחק 90 דקות, הרי שמשחק זה נגמר סמוך לשריקת המחצית, לאחר שהשופט אברהם דודאי פסק לשער גבולי לזכות מכבי, שחקני פתח תקווה התנפלו עליו והוא נאלץ לסיים את המשחק ולרדת בליווי משטרה. מכבי בחצי הגמר!
"היריבות הקטנות" של העיר תל אביב ספגו לא מעט שערים מרגלי המכביסטים בעונה זו, בית"ר תל אביב ירדה חבולה עם שמינייה ושישייה, וכך קרה גם לשמשון תל אביב שספגה שישייה, כשלא פחות מחמישה שערים מובקעים בידי רפי לוי, היה זה ניצחון פשוט מאוד בדרך לגמר הגביע.
לצהובים נותר לסיים משחק אחד ללא הפסד כדי לזכות בדאבל מושלם ונטול הפסדים, אך מולם בגמר התייצבה הפועל חיפה הנחושה להוכיח שמקומה במעמדים אלו ראוי. פנדל של רפי לוי בדקה ה-24 ומבצע אישי מטורף של שייע גלזר בדקה ה-53 גנזו את חלומות הזכייה של החיפנים והובילו את מכבי לזכייה בדאבל היסטורי.