לספר אני הגעתי (פנזין): הבדלים בין גרסאות בדף
מתוך מכביפדיה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 21: שורה 21:
הפנזין הראשון:{{ש}}
הפנזין הראשון:{{ש}}
[[קובץ:פנזין לספר אני הגעתי עמוד 1.png| 100px]]
[[קובץ:פנזין לספר אני הגעתי עמוד 1.png| 100px]]
[[קובץ:פנזין לספר אני הגעתי עמוד 2.png| 100px]]
}}
}}

גרסה מ־11:51, 5 באפריל 2023

פנזין אוהדים: "לספר אני הגעתי"

פאנזין מכביפדיה 17.09.2022 סיפור הזכיה בגביע אסיה הראשון - עמוד 1.jpg

עמוד השער של הגליון הראשון

לספר אני הגעתי הוא פנזין (מגזין אוהדים) מבית מכביפדיה, אחים לסמל ומכבי פנאטיקס.
הפנזין נולד מתוך רצון להנגיש לקהל הרב שפוקד את בלומפילד את ההיסטוריה של מכבי תל אביב באופן מעט שונה, אך עמוק לא פחות מזה הנהוג באתר מכביפדיה. זאת כדי לעודד יצירת "תרבות צהובה" רחבה, הפגשת הקהל מכל גיל עם המורשת של הקבוצה ובכדי לחזק את קשרי האתר ומבקריו.
הפנזין מסקר בהרחבה אירועים היסטוריים שחשוב להכיר, רגעים מכוננים שנכתבו בדברי הימים של אגודת הספורט הגדולה בארץ.

גליון 1: סיפור הזכייה בגביע אסיה לאלופות 1968/69

ב-30 בינואר 1969 זכתה מכבי בגביע אסיה לאלופות הראשון שלה. היה זה הגביע הבין-יבשתי הראשון בו זוכה קבוצה באגודת מכבי תל אביב, והדרך אליו הייתה לא פשוטה בכלל.
המסע החל עם הזכייה באליפות "העונה הכפולה" (1966/68), עונה בה שוחקו לא פחות מ-60 מחזורים!
המשך המסע עובר בבנגקוק, בשלב בתים בן 4 משחקים ממנו העפילה מכבי לחצי הגמר, שם מחצה את יריבתה 6:1 בדרכה אל הגמר הגדול.
בגמר פגשה מכבי את יאנגצ'י, הדרום קוריאנית, שנחשבה במידה רבה לפייבוריטית. רק בדקה ה-112 נכבש הגול הראשון במשחק, והוא נכבש בידי לא אחר מאשר דרור בר-נור. שער שהביא למכבי את הגביע.
בר נור הוא גם זה שהבקיע את שני השערים שהכריעו את הזכיה באליפות המדוברת.
ב-"לספר אני הגעתי" הראשון יצאנו לדבר עם בר-נור על אותו מסע קסום ועל הקריירה במכבי.


הפנזין הראשון:
פנזין לספר אני הגעתי עמוד 1.png פנזין לספר אני הגעתי עמוד 2.png